čtvrtek 5. prosince 2019

Průvodce dárky pro rostlinomily (edice 2019)

Vánoce jsou za dveřmi, a s nimi i radost v podobě obdarovávání blízkých. A jestli máte v rodině někoho, kdo miluje květiny a péči o ně, podívejte se, jaké tipy na dárky jsem pro tento rok vybrala. Já bych je brala hned! :)

Květináče ruční výroby

Keramické květináče jsou překrásnými výrobky a z už tak krásné květiny umí udělat interiérový šperk. Decentní a elegantní květináče má třeba pan Luboš Březka, podívejte se sami! (na web výrobce se dostanete po kliknutí)

Foto: Luboš Březka

Knihy

Ze světa rostlin nevzešly jen nudné knihy encyklopedického rázu (i když mnoho z nás by je určitě ocenilo). Víte, že rostliny umí reagovat na lidské emoce? Ne? Tak si přečtěte knihu od Christophera Birda, Tajný život rostlin. Dozvíte se v ní úžasné věci.


Rostlinná terária

Takový milovník rostlin si může vytvořit vlastní rostlinný svět ve skle, tzv. "florárium". Nádherně vypadají osázená sukulenty, nebo se v nich dají pěstovat vodní rostliny, s čímž hned souvisí další roztomilý tip na dárek! :)

Foto: gardners-eshop.cz




Řasokoule

Roztomilí "tvorové" (pro mě jsou jako zvířátka :)), kteří žijí ve vodě. Jde o řasu nabalenou na zrnko písku, rodí se v horských jezerech. Jsou absolutně nenáročné na péči, a je dobré je občas pomazlit. Jojo, aby řasokoule udržela svůj kulatý tvar, je potřeba ji sem tam promnout v dlaních. :) Vyberte si tady, kde jsou přímo specialisty na tyto roztomilé zelené tvorečky! :)

Foto: rasokoule.eu

Kokedamy a další dárky od paní Hrubé

Znáte obchůdek Zahrada na niti? Paní Lenka Hrubá vám v něm nabídne široký výběr dárků pro milovníky květin. Kokedamy, terária, plakáty, přání, lapače snů... Nebudu tady spoilovat, podívejte se na její úžasnou nabídku přímo tady. Já si od ní brzy pořídím kokedamu nebo aerárium (podívejte se sami :)), pokukuju po její nabídce neustále! :)

Foto: Lenka Hrubá, Zahrada na Niti

Workshop

Ateliér Kvítka v bytě má v nabídce zajímavé workshopy! Z keramického kurzu si určitě odnesete vlastní květináč, a na květinovém se něco zajímavého dozvíte, podívejte se na nabídku a termíny. :)

A když se podíváte na tuto stránku, Květinářství Kaktus, zkontaktujete ty milé lidičky tam, možná domluvíte něco i u nich, na jejich Instagramu občas nějaký ten worskhop zahlédnu :). 


IKEA nabídka

A kdo by rád nějakou tu "masovku" za fajn peníz, nechť navštíví obchodní dům IKEA. Najdete tam dost rostlin (o které se tam docela umí starat, mám odtamtud pár hezkých kousků), květináčů, doplňků a další. :)
Foto: ikea.cz


Tak co, vybrali jste si něco zajímavého? Máme u nás dost šikovných ručiček, které vám nabídnou krásné výrobky, jen je najít! :)

0 komentářů:

Okomentovat