neděle 3. března 2019

Zachráněný banánovník Hugo

Tenhle krasavec se jmenuje Hugo. (ano, někdy si kytičky pojmenuju :)) Zachránila jsem jej minulé léto. Nedostalo se mu správné péče a tak začal chřadnout, až vypadal naprosto příšerně. Tak jsem dala Huga dohromady a teď krásně roste a prospívá.

Banánovník je vlastně celkem vděčná a svým způsobem i nenáročná rostlina, jelikož topení máme doma všichni, okna též a rozprašovače taky (nebo koupelnu).



Tenhle Hugo tráví veškerý čas v koupelně, kde máme u vany takový volný prostor na přípravky, svíčky, a samozřejmě i rostlinu. Hugo tam má ideální podmínky. Má přísun vlhkosti v podstatě 3x denně (ráno se někdo z rodiny sprchuje, v polovině dne jej rosím a večer se zase sprchuji já). K tomu má hned u sebe topení a nad sebou okno, odkud na něj dopadá světlo. Okno je navíc orientované na jih, takže ideální. A miluje to tam! :)

Když byl v létě na přímém sluníčku, dopadl se spálenými listy. Takže světlo ano, ale přímé slunce ne. Nebo aspoň to nejsilnější.                

Než se objeví na banánovníku plod, trvá to prý nějakých 50 listů. (jich musí vyrůst.) Sice nejsou jedlé, ale takový malinký banánek by mě potěšil. :)



0 komentářů:

Okomentovat